Hadházy: Most kellene azonnal sztrájkba lépnie az OMSZ összes munkatársának

Megosztás

Nem is olyan rég még agyondicsérgette a Fidesz az Országos Meteorológiai Szolgálatot, ám az augusztus 20-ára adott, hibásnak bizonyuló prognózis az elmaradt vihar miatt azonnal fejek hullottak. Pedig minden előrejelzésben van kockázat, itt ez az állásukba került. De ezt is némán tűri az összes többi dolgozó? Lehet, hogy holnap ők lesznek a következők.

Hadházy Ákos, megválasztott képviselőt sem hagyta hidegen az, amit Orbánék egyik pillanatról a másikra az OMSZ felsővezetésével tettek.

A politikus azt írta, ezzel elérhetik, hogy a „kommunizmust idéző módon kirúgott kollégáikat” visszahelyezzék állásukba.

Hétfő délután azonnali hatállyal felmentette Palkovics László technológiai- és ipari miniszter az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét és szakmai elnökhelyettesét – mindezt két nappal azután, hogy előrejelzéseik miatt el kellett halasztani az augusztus 20-i budapesti ünnepségsorozatot, majd jelentésükkel ellentétben mégsem érkezett meg az a vihar, amely megakadályozta volna többek között „Európa legnagyobb tűzijátékát.” Az eseményt követően a kormánypropaganda nekiesett a meteorológusoknak, és nehéz nem párhuzamot vonni az ellenük szóló hadjárat és egy nappal későbbi kirúgásuk között.

Az esetre Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a Facebookon úgy reagált: az OMSZ munkatársain soha nem volt akkora a felelősség, mint most, mert dönthetnek úgy, hogy hallgatnak, vagy úgy,

„hogy addig sztrájkolnak, amíg a kommunizmust idéző módon kirúgott vezetőt vissza nem helyezik az állásába. Az egész ország sorsát is megváltoztathatja a döntésük és gondolom, van még annyi szolidáris magyar ember, hogy az elmaradt fizetésüket összeadná.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek